Arama sayfasına geri dön
​​

Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

Demsa İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi (“Şirket) olarak kişisel verilerinizin güvenliği hususuna önem vermektedir. Türkiye Cumhuriyeti Anayasasına ve Kanunlarına göre kurulmuş olan şirketimiz; 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanun’unun getirmiş olduğu düzenlemeler çerçevesinde gerekli hususlarda “Veri Sorumlusu” sıfatıyla aydınlatmaktadır

Siz değerli müşterilerimizin, ad soyad ve benzeri kimlik bilgileriniz, siparişiniz ile oluşacak fatura bilgileriniz, telefon, adres, mail gibi iletişim bilgileriniz, cinsiyetiniz, mağazalarımızda yer alan kameralar nedeni ile oluşan ve çağrı merkezimizi aradığınızda oluşan görsel ve işitsel bilgileriniz, hukuki işlem bilginiz, siparişe ilişkin banka hesabı ve benzeri finansal bilgileriniz, talep-şikayet bilginiz, IP adresiniz ve web sitemizi kullanım bilginiz, sipariş detayı, tercihleriniz ve benzeri işlem bilgileriniz gibi şirketimizle paylaşmış olduğunuz kişisel verileriniz, şirketimizde bulunan ve/veya aktarılan kişisel verileriniz Kanun çerçevesinde işlenmektedir. 

 

  1. Kişisel Verilerin  İşleme Amaçları

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilebilmesi ve Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri faydalandırmak için gerekli çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi, Şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerin ilgili kişilerin beğeni, kullanım alışkanlıkları ve ihtiyaçlarına göre özelleştirilerek önerilmesi ve tanıtılması ile üyelik, satış, reklam, iletişim, promosyon, pazarlama ve mağaza kart işlemleri ve bunlara ilişkin bilgilendirme ve uygulamalarının gerçekleştirilmesi, Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetler ile Şirketimizin ve Şirketimizle iş ilişkisi içerisinde olan üçüncü kişilerin hukuki ve ticari güvenliğinin temini, hukuksal süreçlerin takibi ve mevzuattan doğan hakların tesisi, kullanılması ve korunması, Satış sonrası destek ve müşteri hizmetlerinin yürütülmesi, İş sürekliliğinin sağlanması faaliyetlerinin planlanması veya icrası, Kurumsal sürdürülebilirlik, kurumsal yönetim, stratejik planlama ve bilgi güvenliği süreçlerinin planlanması, denetimi ve icrası; iş ortağımız olan diğer şirketler, bayileri veya
tedarikçilerle yürütülen işlerin icrası ve ilişkilerin yönetimi amaçları dahilinde hukuka ahlaka ve dürüstlük kurallarına uygun ve meşru bir şekilde işlenmektedir.

 

  1. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

Kişisel verileriniz; bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması şartları dahilinde; iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hukuken yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere aktarılmaktadır. Bununla birlikte kişisel verileriniz yurtdışında mukim tedarikçilerimize, iş ortaklarımıza, hukuken yetkili kamu kurumlarına ve özel kişilere; açık rızanız alınmak koşuluyla veya ilgili veri sorumlusunun yeterli düzeyde bir korumayı taahhüt etmesi ve Kişisel Verileri Koruma Kurulunca ilgili iznin alınması ile aktarılmaktadır

 

  1. Kişisel Veri Toplamanın Yöntemi ve Hukuki Sebebi

Kişisel verileriniz, yukarıda yer verilen Amaçlar amaçlar doğrultusunda ilgili kişinin haklarının ve menfaatlerinin korunması, iş ilişkisinin kurulması amacıyla size hak ve menfaatler sağlanması, şirket içi faaliyetlerin sürdürülmesi ve geliştirilmesi, mevzuattan doğan yükümlülüklerin yerine getirilmesi, bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması, ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması hukuki sebepleri ile her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda genel müdürlük, çağrı merkezi, internet sitelerimiz, iş birliği ortaklarımız, online işlemler, satıcı ve/veya bayi ağı ve diğer dağıtım kanalları gibi vasıtalar aracılığıyla doğrudan siz müşterimizden çeşitli resmi kurumlar yahut doğrudan veya dolaylı bağlı ortaklarımız, iştiraklerimiz, hakim hissedarlarımız, çalışanlarımız veya hizmet aldığımız ya da verdiğimiz gerçek ya da tüzel üçüncü kişiler aracılığıyla toplanabilmekte, amaca uygun ve sınırlı şekilde işlenebilmektedir.

 

  1.  Kişisel Veri Sahibinin KVKK’nın 11. maddesinde Sayılan Hakları

Bu kapsamda kişisel veri sahibi olarak siz değerli müşterilerimiz;

  • - Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  • - Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  • - Kişisel verileriniz işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  • - Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  • - Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda
    yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • - KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu
    kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  • - İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aeyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  • - Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

İlgili kişi olarak, 6698 Sayılı Kanun 11. Maddede yer alan haklarınıza ilişkin taleplerinizi www.demsagroup.com web adresinde ve dilediğiniz zaman bizden talep edebileceğiniz Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Başvuru Formu’nda yer alan usul ve esaslar doğrultusunda, ilgili formu doldurarak; demsa@hs03.kep.tr KEP adresimize, kisiselveri@demsagroup.com e-mail adresine; mobil imzalı, e-imzalı veya sistemlerimizde kayıtlı ve onaylı e-mail adresiniz vasıtasıyla ileteceğiniz imzalı taranmış form ile yahut ilgili form ile Kısıtlı Cad. No:41 Altunizade 34662 İstanbul/Türkiye adresine şahsen yapacağınız ıslak imzalı yazılı başvuru veya noter kanalı ile taleplerinize ilişkin başvuru gerçekleştirebilirsiniz. Yapacağınız başvuruyu Şirket, talebin niteliğine göre en kısa sürede ve en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır.
Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Şirket tarafından Kişisel Verileri Koruma Kurulunca belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır

Gizlilik Sözleşmesi

İşbu Gizlilik Politikası, www.brandroom.com.tr  E-Ticaret Sitesi’nin (“SİTE”) ÜYE’lere ait kişisel verilerin toplanması ve kullanılmasına ilişkin açıklamalar içermektedir. SİTE’ye giriş yapan ve/veya herhangi bir suretle SİTE’den faydalanan ÜYE, aşağıda belirtilen koşullara uyacağını kabul, beyan ve taahhüt eder.

DEMSA, SİTE üzerinden ÜYE’ler tarafından kendisine iletilen bilgileri “Gizlilik Politikası” ve “Web Sitesi Kullanım Koşulları” hükümleri doğrultusunda kullanabilir. Bu bilgileri işleyebilir, bir veritabanı üzerinde muhafaza edebilir. DEMSA aynı zamanda; ÜYE’nin kimliği, adresi, elektronik posta adresi, telefon numarası, IP adresi, SİTE’nin hangi bölümlerini ziyaret ettiği, domain tipi, browser tipi, ziyaret tarihi, saati vs bilgileri de istatistiki değerlendirme, kampanyaların duyurusunu yapma ve kişiye yönelik hizmetler sunma gibi amaçlarla kullanabilir. ÜYE’lere ait kişisel bilgiler, kanunla yetkili kılınan mercilerin talebi ve aşağıda sayılan haller hariç olmak üzere gerçek ve tüzel üçüncü kişilere açıklanmayacaktır.

ÜYE, kendisi tarafından iletilen kişisel bilgilerin DEMSA, mevcut ve ilerideki iştirakleri, bağlı şirketleri, ortakları, halefleri ve/veya bunların belirleyecekleri üçüncü kişiler-kuruluşlar tarafından her türlü tanıtım, reklam, promosyon, iletişim, satış, pazarlama, mağaza kartı, kredi kartı ve üyelik uygulamaları için süresiz olarak veya öngörecekleri süre ile kaydedilmesine, yazılı/manyetik arşivlerde tutulmasına, muhafazasına, işlenmesine, güncellenmesine, paylaşılmasına, transferine ve kullanılmasına, aksi belirtilmediği sürece SMS, internet, mektup, telefon vb. kanallardan temasa geçmelerine izin vermektedir. ÜYE, her zaman, veritabanında saklı olan kişisel bilgilerine, bunların kaynağına, alıcısına ve saklama amacına dair bilgi alma hakkına sahiptir. ÜYE, veri paylaşım tercihlerini değiştirmek isterse bu talebini, DEMSA tarafından belirtilen iletişim kanallarına iletebilecektir.

ÜYE’ye ait kredi kartı bilgileri, şifreler, kart numaraları ve sair husus 128 bit şifreleme sistemi ile şifrelendirilip, DEMSA arayüzü aracılığıyla işlem yapılan Banka’ya yönlendirilir. Bu aşamada aktarılan bilgiler DEMSA’ya ait veri tabanında depolanmamakta, verilere yalnızca ÜYE ve Banka erişebilmektedir.

SİTE’den yapılan alışverişler SSL (Secure Socket Layer) sertifikası ile güvence altına alınmıştır. SSL teknolojisi, ÜYE’ye ait her türlü gizli, özel bilgi/bilgilerin sisteme güvenli bir şekilde aktarılması, istenmeyen kişi ve/veya kurumlar tarafından alınıp, kullanılmasını engellemektedir.

DEMSA, SİTE’yi ziyaret eden ÜYE’nin SİTE kullanımına ilişkin teknik tercihlerini analiz etme amacıyla cookie (çerez) adı verilen veri dosyaları kullanmaktadır. ÜYE, istediği takdirde cookie kullanımını önleme amacıyla browser (tarayıcı) ayarlarını değiştirebilme imkanına sahiptir.

 

ONAYLIYORUM